Οι Καμπάνιες του Fb είναι ασήμαντες;

Η Καμπάνια ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες – Συμμαχία των τριών σημείων στο Facebook δημιουργήθηκε για να αυξήσει τη συνειδητότητα στο ότι οι πολίτες μπορούμε να αρχίσουμε να συζητάμε, εφ όσον κατ αρχήν συμφωνήσουμε στα βασικά. Φυσικά, προκάλεσε διάφορες αμφισβητήσεις.
Οτι άποψη και να έχει κάποιος για το Fb και τις καμπάνιες του, πρέπει να λάβει υπόψη του τα εξής:

1. Ο Obama, -είτε υπήρξε καλός πρόεδρος είτε προδότης που έσπρωξε ακόμη πιο μπροστά τη δικτατορία των Corporations-, εξελέγη κυρίως από τους πολίτες που τον πίστεψαν και διέσπειραν τις πληροφορίες του μέσω Fb, με σελίδες και καμπάνιες.

2. Η πρώτη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων που μάζεψε 500.000 ανθρώπους προκλήθηκε και διαδόθηκε μέσω Fb.

3. Οι Ισλανδοί, που είναι το μόνο παράδειγμα δυτικής χώρας που αρνήθηκε το χρέος της, τιμώρησε τους προδότες, ανέβασε την οικονομία της και έστησε Άμεση Δημοκρατία, χρησιμοποίησαν το Fb για να τα κάνουν όλα αυτά, αλλά και για να συντάξουν το νέο Σύνταγμά τους.

4. Η πρότασή μας δεν είναι ωστόσο να νομοθετήσουμε μέσω Fb, αφού έχουμε καλύτερα εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε γι αυτό. Αυτό που θέλουμε είναι να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών με την Καμπάνια, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως επιχείρημα στην προσπάθειά μας να φέρουμε στη συμμαχία κινήματα/νέα κόμματα/συλλογικότητες/προσωπικότητες. Η δύναμη των αριθμών είναι το μόνο εργαλείο που μπορούμε να έχουμε ΑΜΕΣΑ για να μας ακούσουν και να τους ακούσουμε.

5. Η προσπάθειά μας δεν εξαντλείται στην Καμπάνια του Fb. Έχουμε σελίδα στο Fb, αυτό το blog, συλλογή υπογραφών, προσωπικές επαφές, συναντήσεις κλπ.

Advertisements

2 responses to “Οι Καμπάνιες του Fb είναι ασήμαντες;

  1. δεν είναι το facebook που κάνει την «δουλειά » αλλά οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτη. όταν στο εξωτερικό όλοι έχουν ίντερνετ και όλοι ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή λογικό είναι να κινούνται νήματα μέσω ίντερνετ. εδώ στο ελλάντα που με το ζόρι στην επαρχία παλεύουμε με τα 2mbs και το ecdl για τους άνω των 40 είναι άγνωστη λέξη για πια ηλεκτρονική επανάσταση να τους μιλήσεις. . . ;;;

    • Ενώ έχεις δίκιο για τις δυσκολίες που έχουμε απο το κράτος και τις εταιρίες στο θέμα της δομής, καλύτερα να το ξανασκεφτείς για τη συμμετοχή του έλληνα στα κοινωνικά δίκτυα: Οι Έλληνες, το internet και τα Social Media «Εμπειροι» με… προϋπηρεσία που ξεπερνά τα τρία χρόνια για τους μισούς από αυτούς είναι οι περισσότεροι Ελληνες χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.λπ.).»

      «Οι Έλληνες στο Facebook: πόσοι, ποιοι και τι τους αρέσει»
      «Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση 3.500.300 Έλληνες έχουν λογαριασμό στο Facebook δηλαδή συνολικά το 70.42% των Ελλήνων χρηστών του Internet. Μάλιστα η χώρα μας βρίσκεται στην 41η θέση των χρηστών Facebook στον κόσμο.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s