Aside

Η Συμμαχία των Τριών Σημείων

Είναι καιρός να καλέσουμε σε Συμμαχία το 99% των πολιτών, σ αυτά που ήδη συμφωνούμε όλοι!

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ 
Απαλλαγή από τα Μνημόνια και όσες σχετικές συμφωνίες έχουν υπογραφεί. Αποκήρυξή τους ως παράνομων, αφού υπογράφηκαν από παράνομες κυβερνήσεις, με αντισυνταγματικό και δόλιο τρόπο και αντισυνταγματικό περιεχόμενο, με σκοπό την καταστροφή και την υποδούλωσή μας. Λογιστικός έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή, στην οποία θα συμμετέχουν πολίτες και επανεξέταση, για το ποιό είναι πραγματικά το χρέος και η οικονομική μας  πραγματικότητα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο  και στις διεθνείς οικονομικές μας σχέσεις.    

2. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 
Παραπομπή  των προδοτών και  οικονομικών εγκληματιών με διασφάλιση της  ανεξαρτησίας  της Δικαιοσύνης  ώστε να καταδικαστούν οι ένοχοι. Δήμευση  περιουσιών για υπεξαίρεση  δημόσιου χρήματος και δημόσιων αγαθών. Επιδίωξη επιβολής των μέγιστων  προβλεπόμενων ποινών  εναντίον των  υπευθύνων, με την παράστασή μας όπως δικονομικά προβλέπεται. Αναζήτηση συνταγματικά ορθής λύσης που να επιτρέψει την τιμωρία κοινοβουλευτικών και μη, κυβερνώντων, για πιθανά εγκληματα τους, που ως τωρα απέφευγαν, λόγω βουλευτικής ασυλίας, νόμου περί ευθύνης υπουργών και παραγραφών, με εξέταση της δυνατότητας απόδοσης ευθυνών αναδρομικά για την αποκατάσταση της ισονομίας των πολιτών και των θεσμών.

3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Συμμετοχή των πολιτών στη λήψη και  την υλοποίηση των αποφάσεων, συμμετοχή στην εξουσία, δημοκρατία των  πολιτών, για να μη ξανασυμβεί κατάχρηση της θέλησής μας. Συνδιαμόρφωση από όλους μας και τεκμηρίωση της νέας πολιτικής πραγματικότητας στην πράξη και στο Σύνταγμα. Ο τρόπος εφαρμογής αυτής της Δημοκρατίας θα συναποφασιστεί από τους πολίτες και τις οργανώσεις τους, βήμα-βήμα, στο επόμενο επίπεδο συνεργασίας.  

ΛΟΓΙΚΗ:
Δεκάδες νέων αντι-μνημονιακών οργανώσεων, καθώς και πολλά νέα κόμματα, με εκατοντάδες πολύ καλές ή μέτριες ιδέες για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, οι πολίτες, ανταγωνίζονται την προσοχή μας, αλλά ούτε γνωρίζονται μεταξύ τους, ούτε και πράττουν σαν να αντιλαμβάνονται ή σέβονται την απαίτηση και την αναγκαιότητα των καιρών για ιδεολογικές υπερβάσεις.
Απ την πλευρά μας οι πολίτες, που αναγνωρίζουμε τι είναι βασικό να γίνει και σε τι συμφωνούμε, δεχόμαστε συνεχώς προσκλήσεις για συμμετοχή σε οργανώσεις και ομάδες, που έχουν παρόμοια προσέγγιση και συνήθως, μικρές διαφορές στα βασικά, και αυτό προκαλεί σύγχυση και διάσπαση.

Ας γίνουμε δεκάδες χιλιάδες, και ας καλέσουμε σε συμμαχία και όλες τις οργανώσεις/συλλογικότητες που υποστηρίζουν ότι είναι κατά των Μνημονίων.
Η λογική μας είναι ότι με την επίτευξη μιας πρώτης, έστω και στοιχειώδους συμφωνίας, είμαστε ήδη ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που συμφωνούμε σ’ αυτά τα τρία σημεία, οι πολίτες που μπορούμε να συναποφασίζουμε.
Αφού δημιουργήσουμε το ΕΜΕΙΣ, αφού δηλώσουμε και βιώσουμε μέσα από την επίτευξη συμφωνίας τι μας συνδέει, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το πώς θα κατακτήσουμε τη Δημοκρατία μας και πώς θα στηρίξουμε τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη να δούμε.

Δε λέμε ότι αυτή η κοινή υπογραφή θα λύσει τα ζητήματα, λέμε ότι είναι το πρώτο βήμα, για να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολιτικά.  Και είναι ένα βήμα που έχει καθυστερήσει και που πρέπει να γίνει άμεσα!

ΠΛΑΝΟ:
Συγκεντρώνουμε ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων πολιτών, που συμφωνούν με τα παραπάνω σημεία, ασχέτως ιδεολογικής τοποθέτησης.

Επικοινωνούμε την πρόταση σε κινήματα/συλλογικότητες/κόμματα/προσωπικότητες/συνδικαλιστικές ογανώσεις και τους ζητάμε να  συνάψουν συμμαχία στη βάση των τριών σημείων.

Καθόμαστε όλοι σ ένα «τραπέζι», σχεδιάζουμε, δρούμε οργανωμένα και συναποφασίζουμε με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση!  Το σημαντικό πρώτο βήμα -πρωτοφανές για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία- θα έχει γίνει.
Η επόμενη πρόκληση είναι να αναζητήσουμε τον τρόπο εφαρμογής των τριών σημείων, με συλλογικά οργανωμένο και -γι αυτό- άμεσα αποτελεσματικό τρόπο. Το ‘τραπέζι’ θα είναι ένας ασφαλής χώρος  ηλεκτρονικής δημοκρατίας, που θα δώσει (για πρώτη φορά απο την αρχαιότητα) δυνατότητα κυβέρνησης στον πολίτη, καθώς και κατά τόπους συναντήσεις και συνελεύσεις. Αυτά θα είναι  τα  εργαλεία των αποφάσεών μας. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα βοηθηθούν με τεχνολογία και γνώση από ένα μέλος της οικογένειάς τους ή από έναν άλλο πολίτη.

Στόχος μας η ολοκλήρωση των πρώτων βημάτων μέσα σε λίγες εβδομάδες!


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: 

Αν θέλεις να δεις τα παραπάνω να γίνονται, πέρα από την υπογραφή σου, οφείλεις
Να καλέσεις όλους τους φίλους σου να υπογράψουν και να διαδώσεις την πρόταση για Συμμαχία!
Να συμμετάσχεις, αν θέλεις, στην ομάδα συντονισμού, με ιδέες για το πώς να το επικοινωνήσουμε, προτείνοντας επαφές, αλλά και αναλαμβάνοντας την επαφή με κάποιους.
Να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να επικοινωνείς μαζί μας στο blog μας:  https://citizensofgreece.wordpress.com/
Να είσαι έτομος/η να συμμετάσχεις στην ασφαλή ηλεκτρονική πλατφόρμα Δημοκρατίας, που θα επιτρέψει τόσο τη συνδιαμόρφωση του πολιτεύματος και του Συντάγματος, όσο και την ισότιμη συμμετοχή των πολιτών.

Διάδωσε την προσπάθεια αυτή! Δεν αρκεί, πλέον, μόνο η υπογραφή σου, όπως δεν ήταν αρκετή τόσα χρόνια μια ψήφος σου ανά τετραετία για να διασφαλίσει τη Δημοκρατία.  Όλο  το παραπάνω βασίζεται στο ότι θα συμμετέχεις.

Η πραγματική Δημοκρατία μπορεί να σου εξασφαλίσει μια δύναμη ελευθερίας, αυτάρκειας, ασφάλειας και ευημερίας που δεν έχεις φανταστεί. Το ‘τίμημα’  όμως είναι, ότι τη Δημοκρατία την ασκείς καθημερινά, αλλιώς σου την αφαιρούν άμεσα.

Στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο κάθε βδομάδα, για να μελετήσεις ποιά από τα θέματα που αφορούν τη ζωή σου συζητιούνται, και ποιές είναι οι αποφάσεις που χρειάζονται τη συμμετοχή και την ψήφο σου.

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Συμμαχίας των Τριών Σημείων, θεωρούμε ότι η πλέον δημοκρατική προσέγγιση είναι αυτή που θα επιτρέψει να τεθούν σε συζήτηση τα πάντα.  Δεν καθορίζουμε εμείς ΠΟΙΟΝ τρόπο Δημοκρατιας θα αποφασισει το ΕΜΕΙΣ όταν δημιουργηθεί. Η Δημοκρατία επιτάσσει να αφήσουμε το σύνολο των πολιτών ν’ αποφασίσει μόνο του, με τις διαδικασίες που το ίδιο θα έχει καθορίσει και επί των αρχών που θα έχει θέσει.

Το μεγαλύτερο μέτρο της Δημοκρατίας δεν είναι ο βαθμός ελευθερίας ούτε ο βαθμός ισότητας, αλλά μάλλον ο βαθμός συμμετοχής. Alain de Benoist, 1943-, Γάλλος φιλόσοφος

1. Economic Survival, with a refusal of the IMF debt.
2. Justice, the real criminals to pay
3. Participation of the citizens in Democracy

Three points that more than 95% of the greeks will agree on. Then, we can sit down and plan what WE want of this country

……………………………………………………………………………………………………………….

Υπογράφουμε στη συλλογή υπογραφών και καλούμε ΟΛΟΥΣ στη συμμαχία του αυτονόητου

We can all sign the petition to create the Alliance of the obvious

Advertisements

5 responses to “Η Συμμαχία των Τριών Σημείων

 1. καλή η ιδέα και μακάρι να έχει απήχηση αλλά η λύση του απλώς δε θέλω να πεινάω ή να φύγει αυτη η βουλή ή κάτω το μνημόνιο δεν είναι λύση αλλά δράση η οποία θα πρέπει να ξέρουμε που θέλει να μας οδηγήσει.
  το να μαζευτούν ένας δεξιός ένας αριστερός και ένας ψευτοσοσιαλιστής σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν ότι τα πράγματα δεν είναι καλά δεν λέει επί της ουσίας τίποτα. το να συμφωνήσουμε πρόσκαιρα σε κάτι που τώρα μας πληγώνει χωρίς εθνική συνείδηση και χωρίς επιθυμία η συνεργασία να υπάρξει και μετά την επιτυχία της δράσης για μία καλύτερη Ελλάδα – ε ναι αυτό είναι δράση.

  • Σ ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου!
   Υπάρχει κάτι φευγαλαίο, που μας διαφεύγει συνέχεια όταν κάνουμε ‘ουσιαστικές προτάσεις’. Το ότι σε κάθε πρόταση, χρειάζεται ένα ‘υποκείμενο’ για να πράξει με το ‘ρήμα’ το ‘αντικείμενο’.
   Όταν λοιπόν λέμε: «Εμείς πρέπει να δράσουμε«, έχουμε καμμιά επαφή πόσο ανύπαρκτο είναι αυτό το «εμείς» στην Ελλάδα; Ακόμη και με το λόγο σου, εκφράζεις αυτή την πραγματικότητα του διαχωρισμού.
   Η εκτίμησή μας λοιπόν είναι, ότι δυστυχώς, πρέπει ν αρχίσουμε απ τα απολύτως αυτονόητα: Να υπάρξουμε ΕΜΕΙΣ πρώτα.
   Νομίζεις ότι υπάρχει έλληνας που να μην έχει πέντε καλές ιδέες και ΤΟ πλάνο που θα μας σώσει; Κι εγώ είμαι ένας απ αυτούς. Αλλά ανακάλυψα ότι ΟΛΟΙ σε ΟΛΕΣ τις ομάδες/κινήματα/κόμματα/συλλογικότητες/συνδικαλιστικά όργανα ‘ονειρεύονται’ ότι Η αλήθεια που έχουν για ΤΟ πλάνο που πρέπει να παιχτεί, θα διαδωθεί από μόνη της, και ότι αυτοί εκπροσωπούν τα 10 εκατομμύρια από μας.
   Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν βέβαια για να έχουμε κάποια ελπίδα, είναι να ακούσουν αυτά τα εκατομμύρια, και να τους προσφέρουν τουλάχιστον το αυτονόητο! Αυτό είναι: ΑΝ αλήθεια είστε κατά του Μνημόνιου, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ για να μας εκφράσετε!

   Όσον αφορά τη συνέχεια, ΑΝ καθήσουν πολλές χιλιάδες πολίτες στο τραπέζι, είμαι σίγουρος ότι θα θέλουμε ΕΜΕΙΣ ν ακούσουμε την πρότασή σου και να ακούσεις τη δική μας… Έτσι δουλεύει! Πρώτα μαζευόμαστε, ΜΕΤΑ συζητάμε.

   • μαζί σας.. . η ατάκα «Πρώτα μαζευόμαστε, ΜΕΤΑ συζητάμε.» είναι εξαιρετική. αναμένω νέα σας για τη δράση.

   • Tο έθεσες πολύ καλά! Πρέπει να την αξιοποιήσουμε την ατάκα! Βγήκε απαντώντας σε σένα. Θα τη δεις τώρα και στο tweeter και όπου μπορούμε. Αν θέλεις, υπόγραψε την επιστολή και διάδωσέ την. http://www.change.org/petitions/-404
    Νέα θα ακολουθήσουν.

 2. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΜΠΗΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΗΘΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.. ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s